Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Update Wilgenwende: Bouw- en woonrijp maken

project
25-feb.-2022

Het project bouw- en woonrijp maken van nieuwbouwwijk Wilgenwende in Dordrecht is nog in volle gang. In de vorige update waren de woningen in fase 1 van deelgebied Wilgenhof net opgeleverd en kon Van Wijk Nieuwegein beginnen met het woonrijp maken. Voor fase 2 van Wilgenhof werd de voorbelasting verwijderd en is gestart met bouwrijp maken. In fase 2 is in mei 2021 de bouw van de woningen gestart. Voor deelgebied Louisa’s Weelde is in oktober 2021 de voorbelasting verwijderd en gestart met het bouwrijp maken. Sindsdien is er veel veranderd in de wijk en is het hoog tijd voor een nieuwe update!

Woonrijp maken in Wilgenwende

Wilgenhof

Eind maart is het woonrijp maken in fase 1 van de Wilgenhof, met uitzondering van de straat Molenzigt. Van Wijk Groen is hier nog bezig met beplanting van de straten.

De bouw van de woningen in fase 2 van de Wilgenhof is rond de bouwvak gereed. Naar verwachting begint hier in augustus met het woonrijp maken.

Langs Wilgenhof is in april 2021 een ontsluitingsweg aangelegd om Wilgenwende te verbinden aan de N3. Begin maart wordt de aanleg van een ontsluitingsweg voor het bouwverkeer aangelegd, waarbij wij de asfalteringswerkzaamheden uitvoeren. Wanneer de woningen van fase 2 worden opgeleverd, zorgt dit namelijk voor minder overlast voor de nieuwe bewoners.

Woonrijp maken in Wilgenhof

Wilgenkroon

In deelgebied Wilgenkroon is het eerste én enige appartementencomplex gebouwd. Hier is in oktober 2021 begonnen met het straatwerk en eind februari afgerond. Verder heeft Van Wijk Groen de plantenbakken van de appartementen mooi aangevuld met verschillende soorten beplanting.

Woonrijp maken in Wilgenkroon

Louisa's Weelde

In Louisa’s Weelde komen verschillende typen luxe woningen, maar voor nu is Van Wijk nog druk bezig met het bouwrijp maken. Naar verwachting is het eind maart klaar en kan de bouw van de woningen hier eindelijk van start!

Bouwrijp maken in Louisa's Weelde
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.