Gladheidbestrijding De Rooij
Uitvoeren van gladheidbestrijding bij diverse opdrachtgevers
23 december 2016
Show all

De Kromme Schaft te Houten

De Kromme Schaft is een project waarbij Van Wijk Nieuwegein (VWN) in opdracht van de gemeente Houten de straat “De Kromme Schaft” woonrijp gemaakt heeft. In een levendige omgeving waar een tweetal grote bedrijven actief zijn staan zaken als parkeercapaciteit, doorstroming van verkeer en het minimaliseren van overige hinder/overlast centraal. Een flexibele opstelling vanuit VWN, de snelheid van de werkzaamheden en een goed communicatieproces met de stakeholders ter plaatse hebben geleid tot een 8.8 als eindbeoordeling vanuit de opdrachtgever!

 Door voorafgaand aan het werk in gesprek te gaan met de gebruikers bij De Kromme Schaft zijn mogelijke knelpunten al vroeg geïdentificeerd. Hierdoor waren de gebruikte omleidingen in lijn met de wensen van de stakeholders. Op het gebied van sfeer en afstemming is dit een prettig uitgangspunt.

Daarnaast was het gebruik van een elektrische shovel en meer duurzame brandstof voor het materieel een grote stap in de CO2-reductie die we nastreven. De betrokken partijen konden met een projectspecifieke app het proces nauwgezet volgen, hier werden ook alle aankondigingen en nieuwsberichten geplaatst. Uit het raam kijkend hebben de gebruikers van de Kromme Schaft ook met regelmaat de Van Wijk Nieuwegein fiets voorbij zien komen, duurzaamheid zit soms in de kleine dingen. Met trots hebben wij dit project begin december 2016 volgens alle richtlijnen afgerond.