Overname Van Wijk Beheer Nieuwegein BV is afgerond
6 april 2018

PERSBERICHT                                  Woensdag 7 maart 2018

 

REINTENINFRA BV NEEMT VAN WIJK BEHEER NIEUWEGEIN BV OVER

De aandeelhouders van Van Wijk Beheer Nieuwegein BV hebben besloten hun aandeel in het familiebedrijf te verkopen. Dit heeft geleid tot de voorgenomen verkoop van Van Wijk Beheer Nieuwegein BV aan ReintenInfra BV. De activiteiten van Van Wijk Beheer Nieuwegein BV (Jaaromzet 2017 circa 45 miljoen) bestaan uit grondverzet, rioolaanleg, wegenbouw, bronbemaling, beton- en waterbouw, groenvoorziening en -recycling. De koopovereenkomst is getekend op 6 maart 2018.
De overname is nog onder voorbehoud van de toestemming van de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Partijen hebben afgesproken geen uitspraken te doen over de overnameprijs.

Er werken bij Van Wijk Beheer Nieuwegein BV circa 150 medewerkers. De activiteiten worden voortgezet onder dezelfde naam; Van Wijk Beheer Nieuwegein BV of haar dochterondernemingen. Onder Van Wijk Beheer Nieuwegein BV vallen de volgende ondernemingen; Van Wijk Aannemersbedrijf, Van Wijk Beton & Waterbouw, Van Wijk Loon en Verhuur, Wegenbouwbedrijf de Rooij en Zonen, Van Wijk Groenvoorziening, Bronbemaling Schijf, Groenrecycling en Grondbank Nieuwegein.

ReintenInfra heeft een krachtige positie in Oost-Nederland. Met de overname van Van Wijk Beheer Nieuwegein BV versterkt ReintenInfra BV haar positie in het midden van Nederland. In 2010 is Herman Reinten gestart met ReintenInfra BV. De afgelopen jaren is er gebouwd aan een toonaangevend bedrijf met nu ruim 600 medewerkers. ReintenInfra is actief in de wegenbouw, cultuurtechniek, sloop, milieutechniek, tijdelijke wegafzettingen, belijning, groenonderhoud en heeft een eigen asfaltcentrale in Hengelo (O). Alle bedrijven hebben hun eigen identiteit behouden.

Chris van Wijk: “Nadat we het weloverwogen besluit hebben genomen om ons familiebedrijf te verkopen, ontstond de uitdaging om een koper te vinden die onze belangrijkste voorwaarde kon waarmaken: het behouden van ons familie DNA en Van Wijk Nieuwegein nog sterker in Nederland op de kaart zetten. Deze partij hebben wij gevonden in ReintenInfra. Met het volste vertrouwen dragen wij het bedrijf en haar medewerkers over aan Herman!”

Herman Reinten: “Chris wil zijn bedrijf waar hij 49 jaar ziel en zaligheid aan heeft  gegeven verder  laten groeien onder andere vleugels. ReintenInfra is een familiebedrijf en ook een klantenbedrijf.
Wij geloven in het feit, dat naast allerlei aanbestedingsvormen, er nog steeds gegund kan worden op basis van vakmanschap. Dus voor nu en voor later: trots op ons vak, respect voor het vakmanschap, goed werk maken, en naast hard werken plezier maken met de collega’s en de klanten”.

 

Comments are closed.