Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Werkzaamheden herinrichting strand Haarrijnseplas

project
12-mrt.-2021

De opwaardering van het strand en de boulevard aan de Haarrijnseplas te Utrecht waar Van Wijk Nieuwegein, Van Wijk Groen en De Rooij Wegenbouw in opdracht van Gemeente Utrecht samenwerken verloopt voorspoedig. In november 2020 is gestart met de werkzaamheden voor de herinrichting van het strand. Zo komt er meer groen, een boulevard waar strandgangers over kunnen wandelen, een nieuw fietspad en een brede toegangsweg naast restaurant Key West. Het uitvoeringsontwerp voor dit werk is in samenwerking met Gemeente Utrecht en zusterbedrijf Dusseldorp tot stand gekomen.

Werkzaamheden Haarrijnseplas

Veiligheid is een belangrijke factor bij de herinrichting van strand Haarrijn. De nieuwe brede toegangsweg zal ervoor zorgen dat het strand bereikbaar is voor hulp- en nooddiensten bij mogelijke calamiteiten. Daarnaast komen er twee nieuwe strandhuizen zodat de strandwachten vanaf hier alles nauwlettend in de gaten kunnen houden.

Op dit moment wordt het oude asfalt gefreesd en is er een sloot verlegd. Over de sloot lopen dammen die toegang tot het strand verlenen. De Rooij brengt hier volgende week nieuw asfalt aan.

Ook Van Wijk Groen heeft een flinke klus te klaren. Het strand krijgt heuvels bedekt met gras waar bezoekers tegen aan kunnen leunen of uit de wind kunnen zitten. Om ook schaduwplekken te creëren komen er 170 bomen van verschillende soorten. Vorige week heeft Groen heuvels aangelegd en de grond bewerkt zodat ze hier over een paar weken kunnen beginnen met het plaatsen van de bomen.

De werkzaamheden worden naar verwachting in april afgerond zodat het strand voor het zomerseizoen weer geopend is en we lekker van het zonnetje kunnen genieten op Strand Haarrijn!

Houdt onze social media kanalen in de gaten voor de voortgang van dit project!


20210308132058 IMG 6073
Werkzaamheden Haarrijnseplas
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.